Equiniti KYC Solutions lanceert een nieuwe dienst voor Nederlandse trustkantoren: Trust KYC

Thu 02 Mar 2017

Trust KYC helpt Nederlandse trustkantoren om te voldoen aan de verantwoordelijkheden omtrent wettelijke...

Equiniti KYC Solutions lanceert een nieuwe dienst voor Nederlandse trustkantoren: Trust KYC. Trust KYC helpt Nederlandse trustkantoren om te voldoen aan de verantwoordelijkheden omtrent wettelijke, ethische en zakelijke risico’s. Equiniti KYC Solutions gaat trustkantoren helpen met het waarborgen van de integriteit van (potentiële) klanten van trustkantoren. Door risicofactoren bij nieuwe klanten te identificeren kunnen waar nodig passende maatregelen worden genomen.

Patrick Ryan, oprichter en Managing Director van Equiniti KYC Solutions, ziet volop mogelijkheden op de Nederlandse markt. “Omdat we zelf in Nederland gevestigd zijn weten we precies hoe het hier werkt. Er zijn hier heel veel kleine trustbedrijven met een behoorlijke expertise, maar beperkte mogelijkheden qua budget en personeel. Dat maakt het ingewikkeld voor ze om volop KYC te bedrijven. Met onze nieuwe service stellen we deze trustkantoren in staat om klanten op consistente en complete wijze te onboarden. Dat gebeurt kosteneffectief en geheel onafhankelijk. Dit is de beste manier om te voldoen aan alle regelgeving.”

Lat gaat omhoog voor trustsector

Equiniti KYC Solutions wil met Trust KYC een eerlijker speelveld creëren voor trustkantoren. Ryan: “Op het moment dat wij een groep van trustkantoren bij elkaar brengen die allemaal voldoen aan de wet- en regelgeving, dan springen de bedrijven die zich hier niet bij hebben aangesloten er uit. Door de lat hoger te leggen maken we het lastiger voor bedrijven die niet willen voldoen aan de regelgeving. We zijn echt geen klokkenluider, maar we springen graag in de bres voor trustkantoren en financiële instellingen die het goed doen. Dat is de enige manier om witwassen en fraude terug te dringen.”

Trust KYC voorziet trustkantoren van identificatie, verificatie en initiële risicobeoordelingen van nieuwe cliënten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde en beveiligde cloud-technologieën, best practice processen en de ervaren medewerkers van Equiniti KYC Solutions. De identificatie en verificatie beslaat cliënten, hun relaties en uiteindelijke belanghebbenden, bewijs van de bron van de fondsen, screenen van sancties, prominente politieke figuren, negatieve mediaberichten en de uitvoering van een risicobeoordeling. Al deze diensten worden aangeboden overeenkomstig het wettelijk kader Wet toezicht trustkantoren en de procedures voor trustkantoren.

De software van Trust KYC werkt beveiligd in de cloud en is direct en gemakkelijk te gebruiken.

 Voor meer informatie klik hier.